388 poze   47511 vizite

mancare

1. Reteta de nutret combinat universal

Pentru iepurele de casa adult, de prasila, in pauza de reproductie ; pentru mascul de reproductie in activitatea sexuala si pentru femela gestanta ; pentru femela cu pui sugari ; pentru iepurasi in varsta de 21-60 de zile si peste 60 de zile:

• Rp/Porumb uruit 20% ;
• orz uruit 20 ;
• mazare furajera uruita 5 ; a
• tarate de grau 12 ;
• srot de floarea soarelui 6 ;
• lapte praf 10 ;
• faina de carne 3,5 ;
• sare 0,5 ;
• ovaz boabe 23 ;
Total 100%.

Din acest nutret combinat se administreaza, pe zi si pe cap de animal ( ratia zilnica) :
• 100 de grame pentru iepurele adult de prasila in pauza de reproductie ;
• 150 de grame pentru iepuroaica gestanta si iepuroiul in activitate de reproductie ;
• 200 de grame pentru iepuroaica in lactatie ;
• 30 de grame pentru iepurasul in varsta de 21-40 de zile ;
• 60 de grame pentru iepurasul de 41-60 de zile ;
• 100 de grame pentru iepurasul de peste 60 de zile.

Indicatie: In competenta retetei se poate adauga lucerna verde sau fan. De asemenea, dupa posibilitati, se recomanda un premix mineral si vitamine (2%).

2. Retete (franceze) de nutret combinat pentru iepurii de casa pusi la ingrasat

• Rp/Ovaz uruit 24 ;
• orz uruit 30 ;
• tarate de grau 35 ;
• faina de carne 7,5 ;
• mangal (carbune de leme) 3 ;
• sare 0,5.
Recomandare:
Reteta se poate completa cu cartofi fierti, napi sau alte sortimente existente in gospodarie, precum si premixuri.
- Rp/Orz uruit 50 ; tarate de grau 40 ; faina de carne 7 ; mangal 2,5 ; sare 0,5.

3. Reteta (franceza) de nutret combinat pentru femela in lactatie

• Rp/Ovaz uruit 40 ;
• tarate 34 ;
• lucerna (fan) macinata 15 ;
• faina de carne 8 ;
• mangal 2,5 ;
• sare 0,5.

4. Retete (franceze) de nutret combinat pentru femela gestanta

• Rp/Ovaz uruit 50 ; tarate de grau 37 ; srot de floarea-soarelui 5 ; faina de carne 5 ; mangal 2,5 ; sare 0,5.
• Rp/Tarate de grau 35 ; orz uruit 30 ; ovaz uruit 24 ; faina de carne 7,5 ; mangal 2,5 ; sare 0,5.
• Rp/Ovaz uruit 50 ; tarate de grau 25 ; lucerna (fan) macinata 12 ; faina de carne 8 ; mangal 3 ; cochilii de scoici sau de melci, macinate 1,5 ; sare 0,5.
Recomandare: Reteta se poate combina cu 2% untura de peste sau premix vitaminic si mineral.

5. Reteta de nutret combinat pentru ratia de intretinere

• Rp/Lucerna (fan) macinata 40 ; tarate 35 ; orz uruit 12 ; porumb uruit 11 ; faina de oase 1 ; sare 1.

6. Reteta de nutret combinat din furaje concentrate simple

• Rp/Orz sau ovaz boabe 50 ; uruieli amestecate 50 : ( de orz 50 ; porumb 25 ; tarate de grau 15 ; mazare furajera 10).
Nota. Raportul energetic al retetei este 1 : 6,9 avand 12,6% proteina digestibila.
7. Reteta de nutret combinat pentru iepuri de casa de prasila
• Rp/Orz 35 ; porumb 20 ; ovaz 15 ; tarate de grau 15 ; mazare furajera 10 ; srot de floarea-soarelui 5.
Nota: Raportul energetic este de 1 : 6,6 cu 13,1% concentratie de proteina digestibila. Se recomanda completarea cu premix vitaminic si mineral.

8. Reteta de nutret combinat pentru femela gestanta, pentru femela lactanta si pentru iepurasii intarcati

• Rp/Ovaz 35 ;
• porumb 15 ;
• lucerna (fan) macinata 14 ;
• srot de floarea-soarelui 10 ;
• tarate de grau 10 ;
• mazare furajera 10 ;
• soia 5 ;
• drojdie de bere 1.
Nota. Raportul energetic este 1 : 3,9 iar concentratia in albumina de 20,4%. Este necesare completarea cu premix mineral si vitaminic.
• Rp/Lucerna ( fan) macinata 30 ;
• ovaz 25 ;
• srot de floarea-soarelui 12 ;
• porumb 10 ;
• tarate de grau 10 ;
• orz 7;
• faina de peste 3 ;
• drojdie de bere 1 ;
• premix mineral 1,5 ;
• premix vitaminic 0,5.
Nota: Raportul energetic este 1 : 4,3 iar concentratia in proteina digestibila de 18.9%. Este recomandabila completarea ratiei cu nutreturi fibroase.

9. Reteta (americana) de nutret combinat pentru femela si masculii de reproductie in activitate si pentru tineret

• Rp/Lucerna macinata 40 ;
• orz 18,5 ;
• soia 18 ;
• tarate de grau 15 ;
• ovaz 4 ;
• turte de in 4 ;
• sare 0,5.
Nota. Raportul energetic este 1 : 2,97, iar concentratia de proteina digestibila 25,1%. Reteta se completeaza cu premix mineral si vitaminic.

10. Reteta ("Brand purina" R.F.G.) de nutret combinat complet

• Rp/Lucerna (fan) macinata 20 ;
• faina de grau furajera 15 ;
• tarate de grau 12 ;
• taietei uscati de sfecla 11,408 ;
• porumb 11 ;
• ovaz 10 ;
• soia 9 ;
• amidon de porumb 5 ;
• extract de germeni (colti) de porumb 2,5 ;
• grasime furajera 1 ;
• premix vitaminic (A, D3, B, in faina de grau furajera) 1 ;
• teramicina 0,092.
Nota. Raportul energetic este 1: 3,8, iar concentratia in albumina 20,36%.

11. Reteta (daneza) de nutret combinat complet, granulat, pentru iepurele de casa

• Rp/Lucerna (uscata) macinata 40 ;
• orz 20,50 ;
• tarate de grau 18,25 ;
• porumb 10 ;
• srot de floarea-soarelui 6 ;
• srot de arahide 1,50 ;
• faina de carne (cu maximum 10% grasime) 1 ;
• faina de peste ( cu maximum 12% grasime) 1 ;
• carbonat de calciu 1 ;
• protector (nr. 2401) 0,75.
Nota. Protectorul are in componenta sa urmatoarele elemente (exprimate in procente) :
• 76,246 vitamine A, D3, B1, B12, niacin-amida, acid d-pantotenic si colin-clorid ;
• 8,400 sulfat de fier ;
• 4,671 carbonat de calciu ;
• 1,650 sulfat de zinc ;
• 0,360 sulfat de cupru ;
• 0,072 sulfat de cobalt ;
• 0,051 iodura de potasiu ;
• 3,750 etoxichin (santochin).
Complexul vitaminic contine intr-un gram :
• 18 unitati internationale de vitamina A ;
• 6 unitati internationale de vitamina D3 ;
• 5 micrograme de vitamina B1 ;
• 12 micrograme de vitamina B12 ;
• 68 micrograme de nicotin-colin-clorid ;
• 25 micrograme de vitamina E.

Amestecul sortimentelor de nutreturi cu premixurile minerale si vitaminice trebuie facut perfect astfel ca, in ratia de nutret combinat, iepurele de casa sa gaseasca toate elementele necesare vietii si productiei.


Furajarea igienica a iepurelui de casa consta in:
• folosirea de nutreturi sanatoase ;
• administrarea nutretului in furajatoare curate ;
• inlaturarea nutretului murdarit sau alterat ;
• trecerea in mod treptat de la un regim alimentar la altul.
Iepurele de casa sa nu fie infometat dar nici surpra-furajat.
Trebuie sa se evita furajarea cu nutreturi inghetate sau prea reci.
• 1 iepure mai grasut (de 2 - 2,5 kilograme )
• ulei de masline pentru uns tava (50 gr.)



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 1
croyssant 25 februarie 2012  
ce ti mai place copy-paste !!!!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.